Robiłem pierwszy raz w życiu Bigos. Chciałem zrobić coś co będę mógł jeść podczas kwarantanny w domu i może być długo przechowywane 😀
Do bigosu użyłem:
– 2kg kapusty kiszonej, wymoczonej w wodzie
– litr bulionu do wlania w kapustę aby się gotowała godzinę dla zmiękczenia
– 1kg kiełbasy śląskiej + cebulka do podsmażenia
– 0,6kg boczku wędzonego
– garść grzybów suszonych
– 3 liście laurowe
– 5 sztuk ziela angielskiego
– 10 kulek pieprzu w kulkach
– trochę przecieru pomidorowego dla koloru
-papryka słodka dla koloru i smaku
➨ Kupuj taniej gry na stronie: http://g2a.com/r/bonkol
➨ Mój drugi kanał (Archiwum Live): http://tnij.at/archiwum
➨ Moja strona: https://bonkol.tv
➨ Live: http://fb.gg/BonkolPage
➨ Facebook FANPAGE: http://facebook.com/BonkolPage
➨ Facebook GRUPA „MOCARZE BONKOLA”: https://goo.gl/74w25t
➨ Twitter: https://twitter.com/BonkolTV
➨ Instagram: https://www.instagram.com/bonkoltv/
➨ Grupa Steam: http://steamcommunity.com/groups/Bonkul

Muzyka:
Gothic – old camp
Kistru – [REMIX] KUCHNIA SNAFA – GOTHIC REMIX

Kontakt / Biznes / Współpraca: kontakt.bonkol@gmail.com
#gotowanie #bigos #kuchnia